Activiteiten

 
De Corrèze is door zijn grote hoeveelheid rustige, kleine, groene weggetjes en paden bij uitstek geschikt om allerlei activiteiten te ondernemen. Lekker wandelen, fietsen of mountainbiken is gemakkelijk te organiseren. Maar ook de rivier de Dordogne nodigt uit om sportief en ontspannen bezig te zijn. 

Wandelen
Er zijn vele uitgezette dagwandelingenDeze zijn bijeengebracht in eenaantal gidsen die u bij de receptie kunt lenenNatuurlijk kunnen wij informeren over kortere wandelingen die u met kleine kinderen in de directe omgeving kunt maken 

Fietsen en mountainbiken U kunt fantastisch wielrennen en mountainbiken en ook een aantal van deze routes is uitgezet en samengebracht in diverse gidsjes

Bovendien kunt u dankzij de ideale ligging van de camping heel gemakkelijk over een vrijwel vlakke weg langs de rivier naar zowel Beaulieu sur Dordogne (5 km) als Argentat sur Dordogne (18 km) fietsen.

Daarnaast zijn er bij Sédières le Château vele mountainbiketochten uitgezet die variëren van 5 tot 95 km. Zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden. 

 

Zwemmen
Onze camping ligt direct aan de rivier dus een heerlijke duik mag niet ontbreken. Het grote voordeel is dat de stroming bij onze camping niet sterk is en de kleintjes optimaal kunnen genieten in het ondiepe gedeelte van het water. 

De jeugdigen vermaken zich veelal op de unieke rotseilandjes aan de overkant van de rivier, iets wat u verder op de rivier nog weinig tegen zal komen. 

Daarnaast is de rivier in het midden bij de camping voldoende diep zodat u ook bij een lage waterstand «gewoon» kunt zwemmen.

Wilt u liever naar een meer of zwembad ? Vraag even naar de mogelijkheden.

Kanoën
De camping beschikt over een kanohalte. Hierdoor wordt het extra leuk en gemakkelijk om een dag (of meer) te gaan kanoën. 

Door onze samenwerking met een kanoverhuurbedrijf zijn er vele mogelijkheden om voor u een tocht op maat samen te stellen. 

U wordt opgehaald op de camping zodat u kunt eindigen op de camping.

Vissen
Forel, vlagzalm, kopvoorn, baars, paling etc. Ze zijn allemaal in de rivier te vinden. Niet voor niets komen er ieder jaar vele vissers uit heel Europa om in de rivier te vliegvissen. 

Dus vissers, neem je hengel mee!

Liever andere activiteiten?
Deltavliegen, paardrijden,tennissen, rotsklimmen, golfen, boomparcours of Via Ferrata zijn allemaal in de omgeving te vinden.

Maar … de activiteit in Frankrijk is natuurlijk jeu de boules. Probeer onze baan direct naast de Dordogne terwijl de kinderen kunnen tafeltennissen.

Zowel batjes als jeu de boulesballen zijn bij de receptie te leen.